Hanna-MarillaZidan

Perussuomalaiset ei ole työväenpuolue

Perussuomalaiset aloitti hallitustaipaleensa kolme kuukautta sitten. Kolmessa kuukaudessa puolue on ehtinyt pettää äänestäjänsä jo useampaan kertaan ja tehnyt selväksi, ettei ole työväenpuoluetta ilman sosialismia.

Vaaleja edeltäneet puheet oikeudenmukaisesta sosiaaliturvasta on korvattu uhriutumisella Putkosen listoista ja Immosen painajaisista.

"Työväenpuolue" lähti yhdessä rintamassa porvarihallituksen muiden puolueiden kanssa sanelemaan yhteiskuntasopimusta, josta ei työntekijän näkökulmaa etsimälläkään löytynyt.

Vaaliohjelman "eläkeläiset etusijalle" taisikin tarkoittaa, että ykkösenä leikkauslistalla. "Työväenpuolue" ei ole myöskään unohtanut työttömiä. Ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta leikataan 200 miljoonaa. Oman osansa saavat myös lapsiperheet ja opiskelijat.

Samaan aikaan kun leikkaukset kuristavat heikoimpien arkea, puolue on valmis katsomaan läpi sormien todellista isänmaanpetturuutta, rikkaimpien veronkiertoa. Perussuomalaiset on tarkoituksellisen hampaaton puuttumisessa veroparatiiseihin. Finnwatchin eurovaalien yhteydessä tekemän tutkimuksen mukaan Perussuomalaiset vastustavat lähes kaikkia verovälttelyn hillitsemistä edesauttavia mekanismeja. Europarlamentaarikkona Sampo Terho äänesti suuryritysten maakohtaisten verotietojen avaamista vastaan. Tuskinpa perussuomalaiset lähtevät hallituksessakaan ajamaan veroparatiiseihin karkaavien varojen pelastamista suomalaisen yhteiskunnan kehittämiseen. Kuka sitten tarvitsee veroparatiiseja? Ei ainakaan suomalainen työntekijä.


He valitsevat populisminsa uhreiksi yhteiskunnassa heikoimmassa asemassa olevat, oman kotinsa pakon edessä jättäneet pakolaiset.
Rasismimöyläytysten aiheuttamilla kohuilla on helppo kääntää äänestäjien huomio pois kylmäävistä päätöksistä ja niiden seurauksista.

Kaikkein kiinnostavin kysymys, josta Perussuomalaiset eivät halua puhua on puheenjohtaja Timo Soinin asema. Vaikka Soini valittiin taas uudelle puheenjohtajakaudelle, hän ei ole kyennyt halllitsemaan etenkään puolueensa maahanmuuttajavihamielistä siipeä kuukausiin. Eikä ole uskaltanut vastata puoluettaan koskeviin kysymyksiin enää pitkään aikaan. Sen sijaan Soinilta tulee tällaisia hieman sekavia ja ylimielisiä blogipurkauksia(http://timosoini.fi//08/pari-viestia-viestinnasta/). Tämä herättä kysymyksen, kuka johtaa perussuomalaisia?

Silloin kun Timo Soini vielä kommentoi tokaisi hän perussuomalaisten olevan työväen puolue ilman sosialismia. Sosialismi on näkökulma, joka ajaa meidän kaikkien, mutta erityisesti heikoimmassa asemassa olevien etuja. Tämä näkökulma perussuomalaisilta puuttuu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Lauri Wirén

Onhan se mukavaa, että vassari kantaa huolta PS:n äänestäjien kuluttajansuojasta. Mitenkäs se vasemmistoliitto pärjäsi Kataisen-Stubbin hallituksessa olivatko päätökset aivan äänestäjien mielen mukaisia? Kansa näpäytti Arhinmäen sekopäistä ja tempoilevaa linjaa äänestämällä jotakin muuta puoluetta.

Käyttäjän PanuRaatikainen kuva
Panu Raatikainen

Me Vasurit ollaan niin reiluja, että me puolustetaan kaikkia - myös kusetettuja PS:n äänestäjiä.

Lauri Wirén

Kusetetut vasemmistoliiton äänestäjät kannattavat kaiketi vihreitä nykyään.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Työttömäthän ei kuulu työväkeen, puolustattako heitäkin ?

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Palataanko 20v.taakse päin Lipposen aikoihin jossa oli - vasemmistoliittokin - laittamassa leikkauslistoihin suuria merkintöjä "ale tasolle" sos.turvaan "kun oli pakko" tehdä jotain. Tiedän henk.koht.kun otin yhteyttä silloiselle vasem.liiton ministerille ... oltiinko silloin työväenpuoluetta kuin sos.turvapuoluetta - vasemmistoliiton kohdalla ... Ei oltu !

Arhinmäki muutoinkin poliittiselta toiminnaltaan antaa hyvin epämääräisen kuvan itsestään kuten viime hallituksesta lähti käpälälautaan !

Käyttäjän TimoKorpelainen kuva
Timo Korpelainen

Tuota noin,päättävätkö persut yksin hallituksessa? Muistaakseni siellä on pari muutakin puoluetta, mutta syyllistäminen ei kohdistu niihin, miksi?

Lauri Wirén

Keskusta on siitä omituinen puolue, että siihen ei mikään paska tartu. Onko se Sipilä kehittänyt jonkun uuden poliittisen teflonin? Kokoomuksessa osataan vastuun lykkääminen muille ja kunnian kerääminen itselle. Demarit voivat todistaa tästä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Putkosen lista - Ville Niinistö MUSTA lista... Melua tyhjästä!

Lauri Wirén

PS on tutkimusten mukaan työväen puolue, koska oikeista duunareista enemmistö kannattaa PS:a. PS on myös merkittävä yrittäjäpuolue. Vasemmistoliitto on kai sitten lähinnä prekariaattipuolue ja avustuksilla makaamista nyt ei voi mitenkään työksi mieltää.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Vasemmistomiitto on lähinnä robin hood puolue, lypsetään duunarit kuiviin ja annetaan kaikki heille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vasemmiston etoksessa ja sisäisessä kulttuurissa ei harrasteta ihmisten ajattelun sumentamista mistä sumeudesta kommenttisi on hyvä esimerkki.

Hannu Tanskanen

Vihervassareiden rinnalla aidompi työväenpuolue on kokoomuskin.

Markus Korhonen

Vasemmistoliitto on työväenpuolue enemmänkin teoriassa, sillä heidän arvonsa ovat tavallisille duunareille...hmm...miten sen nyt sanoisi, ikään kuin liian vihreitä, kun taas Perussuomalaiset kaikessa karkeudessaan ja suorapuheisuudessaan ovat ehkä enemmän tavallisen duunarin mieleen. Molempien puolueiden arvoja kyllä arvostan, että ei sen puoleen mitään...

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Demareilla puolestaan on perinteisesti ollut tapana puolustaa AY-liikkeitä ja etuja joita ne ovat saavuttaneet. Arvostan työtä, jolla nämä liikkeet ovat etuja saavuttaneet sekä saavutuksia, mutta pidän näitä näkemyksiä osin vanhanaikaisina. Yhteiskunnassa on myös työtä tekeviä, joiden etujen puolustamisessa ammattiyhdistykset eivät juuri kunnostaudu.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Näyttää siltä, että kateus, kauna ja kaipuu Vahvan Johtajan kaitsemaan keskusjohdettuun diktatuuriin, tuottaa kussakin sukupolvessa tätä samaa sumean ideologian pilaamaa taikinaa - noin 10%.
Näin myös naapurissa.

Lauri Wirén

P.T. Kekkonen nimitti vasemmistonäkemyksiä "ankeaksi aatteeksi", eikä syyttä.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Vasemmistoliitto onkin työväenpuolueen sijasta tyhjäntoimittajienpuolue.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ai miten niin? Eihän ne parveile netissä levittämässä ilmapiiriä raaentavia taruja joistain mielikuvitustusolennoista kuten suvakit tai jostain salaliittoideologioista mitä lie kulturalismejä ne on, eikä levitä kaikkea yrittteliäisyyttä lannistavaa nuivaa tylytysmentaliteettia. Eikä nosta karskiutta jalustalle, eikä flirttaile natsien kanssa.
Negativismi on tyhjäntoimittamisen ominaisuus numero uuno.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

Ensikseen vasemmistoliitto ja kommunistit yleensä on kautta aikain elänyt vastakkainasettelulla, jossa porvari on riistäjä ja muut riistettyjä ja alistettuja. Aivan samalla retoriikaalla ja populismilla luodaan uhkakuvia porvareista ja ylipäätään työantajista. Samoin jotkut vasemmistoliiton jäsenet flirttailee aika avoimesti anarkistien kanssa. Toisekseen, en välttämättä itse olisi kivittämässä toisia "nettiparveilusta", jos itse toimii US:n "virallisena" kommenttiautomaattina ja vaan tasan yhdestä aiheesta.

Mutta mitä tulee itse blogin aiheeseen, niin vasemmistoliitto on pahinta, mitä duunarilla voisi tässä taloudellisessa tilanteessa tapahtua. Ylipäätään tässä tilanteessa vasemmistoliitto ei voisi olla hallituksessa, koska vaihtoehtona on leikkaukset tai Suomen työntäminen jyrkänteeltä alas, eikä kumpaakaan vasemmistoliitto ei ole valmis tekemään. Tämän tosin vasemmistoliitto tietää itsekkin.

Käyttäjän PanuRaatikainen kuva
Panu Raatikainen

Erinomainen kirjoitus! Allekirjoitan!

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Jos pitäisi tehdä kymmenvuotiaalle yhteenveto, niin sanoisin, että meillä on Suomessa työväenpuolueita ja tulonsiirtopuolueita. Tulonsiirtopuolueet haluavat jakaa suuremman osan työväen tuottamista veroeuroista byrokraattien kautta kaikille muille paitsi työväelle, ja työväenpuolueet puolestaan haluavat pitää suuremman osan työllä ansaitsemistaan rahoista itse.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Työväenpuolue.. Mikä se on?? Ei sellaista ole ollut enää vuosikausiin.

Presidentti Niinistökin oli ehdokkaana jokunen vuosi sitten työväestön ehdokkaana Kokoomuksen listoilla..

Maailma on vain mennyt sellaiseksi, ettei voi toimia enää jonkun aattelisen vakaumuksen mukaan.
Se että sanoo olevansa työväen puolueen edustaja, niin ketä hän silloin edustaa?

Käyttäjän UffeNordstrm kuva
Uffe Nordström

Onhan se hienoa kun vasemmiston mielestä Suomea johtaa ainoastaan yksi puolue.PERSUT.
Jos asia oikeasti olisi näin niin heidän ehkä kannattaisi vaatia että Keskustan ja Kokoomuksen ministerit lähtisivät vaikka kalaan eikä istuisivat hallituksessa veronmaksajien harmiksi. Tyhjäntoimittajia ilman valtaa kun kerran ovat.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Pelaa pelkäämättä, oma etu on nyt tärkein monelle. Vaikeata sanoa mitä kaikki tämä oikein on. Voi vain ajatella, että Perussuomalaiset ehkä menivät retkuun, eivätkä juhli syksyn säveltä kummempaa juhlaansa. Sillä todella vahvat puolueet on tehnyt historia, ei pop musiikki kansalle. Toivoisi vain viisaitten puolueen jäsenten saavan asiat hallintaan. Se vaatisi kuitenkin melkoista uudelleen järjestelyä ja järkeilyä puolueen sisällä. Riitelevä ei kuitenkaan anna luottamuksen kuvaa yhtenäisestä ja vahvasta. Syvälle menee ennen kuin hajoaa korttitalo, jossa pelin säännöt eivät toimi. Perussuomalaisten toivoi olevan vähän aikaa joku toinen, se kadotettu onni, kai SMP ja Vennamon parhaat palat uusintana. https://www.youtube.com/watch?v=XHS7Z6jyFik

Harri Immonen

Olin aiemmin siinä uskossa, että professoritason ihmiset osallistuessaan yhteiskunnalliseen keskusteluun kirjoittavat totuudenmukaisesti ja asian eri puolia puntaroiden. Suorannan kaveri Panu Raatikainen sen sijaan trollaa iltojen iloksi ja päivien ratoksi keskustelupalstoilla silmät välkkyen.

Onko tästä tehtävä johtopäätös että Pietarin trollitehtaan haarakonttori on perustettu Tampereen yliopistolle? Jokatapauksessa pettymykseni on karvas.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Onnea ja menestystä! Tämäkö on Vasemmiston tie vaalivoittoon?

Eikö teillä perkele ole mitään omia ajatuksia!! Olisiko nyt jo aika avata edese hiukan sitä vasemmiston vaihtoehtoa.

Todella lapsellista vain haukkua, sen nyt osaavat kaikki, mutta kun pitäisi esittää jotain, niin sitten onkin löysät housuissa.

Hävettää sanoa, että olen Vasemmistoliittoa joskus äänestänytkin, näillä avauksilla se ei tule enää toistumaan, ja näyttää siltä, ettei valtaosa Suomalaisistakaan enää niin tee.

Toisia haukkumalla Suomi nousuun, ei onnistu, eikä onnistu kyllä menestyksenne vaaleissakaan.

Häpeän ja olen surullinen toiminnastanne, ikävää ettei Suomessa enää ole vasemmistoa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eikös ny oppositiopuolueet yleensä opponoi?

Käyttäjän MarjattaLaiho kuva
Marjatta Laiho

Timo Korpelainen kysyy: "Tuota noin, päättävätkö persut yksin hallituksessa? Muistaakseni siellä on pari muutakin puoluetta, mutta syyllistäminen ei kohdistu niihin, miksi?"

Minäkin kyselin viime hallituskaudella – jos en aina suoraan Ville Niinistöltä tai Heidi Hautalalta / Pekka Haavistolta, niin läheltä hallituksen toimia seuraavalta – ja niin se vain on, että hallituskin äänestää asioista tai sitten vähemmistöön jääneet ministerit suostuvat suosiolla, pitkin hampain, huonoksikin tietämäänsä päätökseen. Kunnioitan Vasemmistoliittoa siitä, että se lähti hallituksesta jo keväällä 2014, kun avoimesti alettiiin purkaa hyvinvointivaltiota. Ymmärrän myös vihreitäni, että haluttiin jatkaa muiden asioiden hyvän hoidon puolesta taistelemista syksyyn asti, jolloin hallitus äänesti Suomen seuraaviksi sadaksi vuodeksi ydinvoiman orjuuteen. Silloin Ville ja Pekka kävelivät ulos Valtioneuvoston linnasta.

Atte Rätt selostaa 10-vuotiaalle: "Tulonsiirtopuolueet haluavat jakaa suuremman osan työväen tuottamista veroeuroista byrokraattien kautta kaikille muille paitsi työväelle, ja työväenpuolueet puolestaan haluavat pitää suuremman osan työllä ansaitsemistaan rahoista itse."

Tuota noin, eikö työväellä ole lapsia eikä vanhenevia vanhuksia joukossaan? Eikö kukaan työväestä jää koskaan auton alle ja joudu pyörätuoliin? Jos vain tuottavaan työhön pystyville tarjoutuu mahdollisuus inhimilliseen toimeentuloon, mikä on ihmislajin kohtalo? Onko sinulla, Atte, mielessäsi jokin unelma globaalista maailmasta, jossa kukaan ei saa hoitaa vauvoja, lapset eivät pääse kouluun, sairaat eivät saa hoitoa, eikä vanhuuden raihnauttamista huolehdi kukaan?

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Pitäisikö tähän nyt vastata kuten Wagner Viiville, että "En halua onnellisuutta, haluan rahaa".

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Vasemmistoliiton suurin saavutus viimeisen 20 vuoden aikana taisi olla kun puheenjohtajansa Suvi-Anne Siimes myi norjalaiselle Aktiv-Hansalle pankkikriisissä hävinneiden velat, nimellisarvoltaan 12mrd/mk 500 miljoonalla markalla ja asetti tällä kymmenet tuhannet suomalaiset ikuiseen velkavankeuteen.

Käyttäjän RaikoKarvonen kuva
Raiko Karvonen

Työväenpuolueena on nykyisin vaikea profiloitua, kun kaikki kannattavat lähes samoja asioita. Tyhminkään porvari ei halua riisua kaikilta ihmisiltä oikeutta perusturvaan, koulutukseen ja terveydenhuoltoon. Nämä ovat tärkeitä peruspalveluja ihmisille.

Kokoomus tietysti ajaa leikkauksia valtion menoihin. Hallituksen muut puolueet selkeästi nyt harjoittaa kokoomuslaista talouspolitiikkaa ja hyppivät muutenkin Kokoomuksen tahdissa.
Ajaako kukaan enää työväestön asiaa. Siinä sitä riittää ihmettelemistä äänestäjillä. Porvarit selvästi haluaa lakkauttaa koko hyvinvointivaltion. Se tietää miljardileikkauksia valtiontalouteen ja köyhien totaalista kyykyttämistä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Porvarit selvästi haluaa lakkauttaa koko hyvinvointivaltion."

Mitä vasemmisto on sitten tehnyt?

Esa Ruoho

joku jossain on sentään huomannut, että pers-suomalaiset hallitukseen päästyään on syöneet kaikki sanansa. Äänestäjäkunta sensijaan ei sitä vielä ole tajunnut, kuten tästäkin kommentoinnista voidaan todeta. terv "vihervassari" (ps, kertoo karua kieltään, tän nimen käyttö, ettei äänestäjät tajua politiikasta yhtään mitään.)

Jaakko Häkkinen

"Vaaliohjelman "eläkeläiset etusijalle" taisikin tarkoittaa, että ykkösenä leikkauslistalla."
-- Karu kuittaus, mutta oikeutettu. :D

Käyttäjän NikoMankinen kuva
Niko Mankinen

My name is sosialistinen, kansallissosialistinen.

Käyttäjän JukkaLaine2 kuva
Jukka Laine

Työttömien puolta ei pidä kukaan. Työttömyysturva laskee syksystä alkaen kolme prosenttia kolmen kuukauden välein jos ei sinä aikana tee vähintään viittä päivää töitä joita ei ole. Opiskelu tietysti olisi vaihtoehto, mutta silloin työttömyysturva lakkaa kokonaan. Mutta eipä työkkäri niitä opiskelupaikkojakaan kykene löytämään. Leikin ja laulun päiväkerhoja ei lasketa opiskeluksi.

Toimituksen poiminnat