"Sorrettu arabinainen", ei kaipaa Sebastian Tynkkysen "apua"

Keskiviikkona Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja ja perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen jakoi facebook-statuksen, jossa hän oli ottanut kuvan tuntemattomasta naisesta burkhaan pukeutuneen. Tynkkynen ei mennyt keskustelemaan burkhaan pukeutuneen naisen kanssa, häntä ei tosi asiassa kiinnosta, miksi nainen pukeutuu burkhaan. Sen sijaan hän otti naisesta kuvan ja kirjoitti Iranissa käynnissä olevasta suuresta kampanjasta, jossa naiset kampanjoivat hunnuttomuuden puolesta.

Iranissa naiset taistelevat naisten vapauden puolesta olla ja pukeutua kuten he itse haluavat. Me emme ole Iranissa, hunnut eivät ole täällä valtavirtaa. Silti täälläkin saa taistella naisten vapaudesta pukeutua ja olla kuten naiset itse haluavat.

Olemme Suomessa saaneet jo pitkään tottua ksenofobiseen vihanlietsontaan naisasian nimissä. Inhottavinta on ollut seurata, kuinka esim. Tapanilan raiskaustapausta käytettiin tämän agendan ajamiseen, täysin piittaamatta uhrista. Feministinä ja ihmisenä, jonka lähipiiristä löytyy raiskausuhreja tämän seuraaminen ei ollut helppoa.

Olen toiminut pitkään naisasian puolesta ja ollut feministi koko elämäni. Olen myös arabitaustainen ja tunnen Lähi-idän sekä Suomen tasa-arvo-ongelmat erittäin hyvin. Suomessa nostetaan keskusteluun tasa-arvo-ongelmat Lähi-idässä lähinnä perusteluna muukalaisvihalle täällä. En usko naisten kohtaaman väkivallan Lähi-idässä selittyvän sen enempää islamin uskolla kuin Suomen perheväkivaltatilastojen kristinuskolla.

On surullista, että näin vakavista asioista käydään näin huonolaatuista keskustelua. Niin kauan kuin keskustelu on leimaavaa ja suoranaisen rasistista, ei järkevä keskustelu integraatiosta ole mahdollista. Tämä leimaaminen vain sulkee enemmän ihmisiä yhteiskunnan ulkopuolelle ja ruokkii ääri-ilmiöitä.

Sebastian Tynkkynen totesi, että "on käsittämätöntä, että Suomessa punavihreät poliitikot puolustavat tätä arvojärjestelmää kun sen edustajat itse maissa rupeavat taistelemaan sitä vastaan."
Sebastian, sinä edustat tätä arvojärjestelmää. Arvojärjestelmää, jossa naisilta ei kysytä vaan heitä käytetään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu